Länsstyrelsen stänger Tough Viking, Bananpiren 2021

Tough Viking har under en lång tid planerat för ett coronasäkert utegym som ger människor chansen att träna utomhus under smittsäkra former. Länsstyrelsen i Västra Götaland har meddelat att man stänger Tough Viking Gym Club på Bananpiren.

Beslutet innehåller en rad felaktigheter och har fattats på mycket kort tid utan att Tough Viking gavs någon möjlighet att ens besvara de felaktiga påståendena. Tough Viking har polistillstånd samt tillstånd från markägaren.

Polismyndigheten i Göteborg har också motsatt sig en stängning eftersom de givit Tough Viking tillstånd och inte har ändrat sin uppfattning, trots omfattande påtryckningar från Länsstyrelsen.

”Det är oerhört tråkigt att vi nu måste stänga vårt utegym och förvägra människor chansen att träna utomhus i ett häftigt utegym på Bananpiren. Länsstyrelsen har agerat på ett sätt som gör det omöjligt för oss att fortsätta att ha öppet. Vi har fått mycket beröm från många håll, inklusive myndigheter för vårt ställa om i pandemin från tävling till utegym, men fem över tolv kom nu Länsstyrelsen på att de tyckte det var en dålig idé. Tough Viking som organisation kommer fortsätta verka för att ge människor chansen till en bättre hälsa men för nu är det omöjligt att hålla öppet i helgen”, säger Tough Viking. 

Vad händer med din anmälan

Har du en betald startplats från Tough Viking Slottsskogen 2020 eller Tough Viking Slottsskogen 2021 som flyttades till Tough Viking Bananpiren 2021 kommer den flyttas till nästa Tough Viking i Göteborg. Det gäller även er som fått koder. Ni behöver inte göra något utan ni anmäls automatiskt till nästa Tough Viking i Göteborg. Vi ber om att få återkomma med datum för det, men det får bli efter pandemin.

Vi beklagar detta och hoppas på er förståelse. Nu slutar vi försöka vara kreativa och inväntar bättre tider. Fortsätt träna så ses vi så snart vi får!