Nummerlappar och tidchip

Kom i tid om ni hämtar ut nummerlappar på tävlingsdagen då det kan förekomma en del köer. Ta med legitimation, startbevis behövs inte. Varje person måste hämta sin nummerlapp personligen. Tidchip ska endast fästas runt höger fotled eftersom läsarna för tidtagning sitter i fothöjd. Detta är mycket viktigt.

Hur ändrar jag tävlingsklass, namn på laget etc? 

Det är enkelt att själv göra andra ändringar genom sitt konto, t.ex. byta tävlingsform (individuell och lag), ändra/lägga till lagnamn. Klicka här för inloggning till EQ. Logga in högst upp till höger, gå till Anmälningar och tryck sedan på den tävling du vill ändra dina uppgifter för. Här kan du även sälja vidare din startplats.

Hur lägger man till fler deltagare till ett lag?

Genom att välja det lagnamnet i skroll-listan, samt att välja samma tid som övriga medlemmar i laget. Observera att när en startgrupp är full så går det inte längre att lägga till fler deltagare här. Vill ni lägga en deltagare till i laget så behöver ni övriga byta till en ledig startgrupp. Vi överfyller inte startgrupper.

KAN JAG SÄLJA MIN STARTPLATS

Ja, logga in i ditt konto här, klicka på ”Anmälningar” och sedan på ”Aktivera kod för att sälja plats”. Då dyker det upp en transferkod som du ger till den som ska ta över din startplatsTransferavgift på 195 kronor betalas av mottagaren. Detta måste göras minst 1 vecka innan loppet.

Hur långt är Tough Viking?

Banornas längd varier från 8 km till ca 15 km och varje bana är unik. Längsta racet är det på Kungliga Djurgården och är 15 km. Slottsskogen i Göteborg, samt racet som utgår från Stockholms stadion är ca 8 km. Banorna sätts i detalj några månader innan och kartan publiceras här samt på Facebook. Vi förbehåller oss rätten att justera banlängd och antal hinder om detta krävs.

Vilka klasser kan man tävla i?

Herr, dam eller elit samt lagtävling. Åldersgränsen är 18 år. Lagen är mixlag som man kan kombinera hur man vill (antingen bara killar, bara tjejer eller en blandning av båda). Minst 4 personer ska ingå i varje lag. Det är lagets 4 bästa tider som räknas ihop till lagtiden, men alla deltagare får även en individuell tid.

Är det tidtagning på tävlingen?

Vi tar tid och ni får ett chip att fästa runt den högra fotleden. Tiden i detta lopp är inte det primära utan det är viktigt att veta att detta lopp är ett uthållighets-/äventyrslopp, som det i första hand går ut på att överhuvudtaget ta sig igenom. Tiden får ni själva använda som ni vill och för att försöka slå kommande år. Om till exempel deltagare av någon anledning, t ex klaustrofobi, inte klarar att krypa i våra tunnlar kan man helt enkelt gå runt hindret utan att få tidsavdrag för detta. Bestraffning kommer dock att ske i form av straffrundor.

Var kan man parkera?

Vi rekommenderar att ni åker kollektivtrafik. Direkt i anslutning till tävlingen finns det ett fåtal av stadens parkeringar.

Får man tävla individuellt?

Ja, ensam är stark, men ett lag är starkare och har ofta ännu roligare.

Hur hittar man runt banan?

Banan är snitslad från start till mål och vi har kartor över banan uppsatta vid start samt publicerade i god tid på sida. Vi har även hindervärdar som kan hjälpa dig hitta och göra rätt.

Vilken vattentemperatur kan man räkna med?

På våren (april och maj) får man normalt räkna med mellan 7-9 grader i vattnet. I juni är det normalt 12-18 grader och i juli/augusti ofta 18-20 grader för att falla något i september.

När kommer kläderna som jag köpte vid anmälan?

Vi skickar ut kläderna som köptes vid anmälan 1 gång i månaden med start från mars månad.

Hittar du inte svaret på dina frågor här?

Kontakta oss på [email protected] så hjälper vi dig! Ange vilket race det gäller i ämnesraden.

Vad ska man ha för utrustning/kläder? 

Det är smart att springa i långa tights och långärmad tröja som skydd. Du kommer att vara blöt största delen av racet så din klädsel bör vara tight och funktionell, vi avråder från kläder i bomull. Var noga med ditt val av skor, banan är hal och lerig och flera av hindren som exempelvis vår springramp kräver bra fäste. Vi rekommenderar även handskar med bra grepp (säljs på plats för de som inte har).
Efter loppet: ha alltid torra och varma kläder att tillgå.

Vad skall man tänka på inför loppet?

Var beredd på en riktig utmaning då vi kommer testa din styrka och uthållighet. Det är stor skillnad på att springa 8-15 km på platt mark jämfört med att delta i ett backigt race med 20-30 massiva hinder utmed hela banan. Så träna! Styrka i armar och händer krävs för att klara flera av våra hinder. Träna gärna repklättring och roman rings inför ditt race. Ta det i din egen takt och rusa inte i början utan öka hellre farten i slutet av loppet. Banan är bemannad från början till slut så du kan alltid få hjälp och råd från våra värdar om du behöver. Gå gärna igenom bankartan innan racet så du vet vilka hinder som du har att förvänta dig. Du kan alltid välja att inte genomföra ett hinder och istället ta en ”bestraffning” som består av straffrundor, hindervärden instruerar dig.

Sker Tough Viking på egen risk?

Du deltar i tävlingen på egen risk och är inte försäkrad genom oss under Tough Viking. Du har möjlighet i anmälan att teckna Startklar – avbeställnings och olycksfallsförsäkring. Läs mer här.

Kommer det finnas sjukvård att tillgå?

Ja, vi har omfattande sjukvårdsteam på plats, vilket inkluderar bemannat sjukvårdstält vid start/mål samt mobila enheter ute på banan som kommunicerar med våra hindervärdar via radio så de snabbt kan vara på plats. Vi har även en fullt utrustad och bemannad event-ambulans på plats i start/målområdet. Hjälp varandra och kalla på sjukvård så snabbt som möjligt om du ser en med-deltagare i nöd.

Finns det garderob/förvaring?

I garderoben får du en plastpåse där du kan förvara dina kläder och saker i, du checkar in och ut ur garderoben med ditt startnummer. Tough Viking är inte ansvarig för dina tillhörigheter.

Finns det dusch?

Nej, men vi har ett podium med brandslangar.

Hur sker starten?

Starten sker rullande med 10-minutersintervaller. Första start går 10.00 och sista start runt cirka 15.00 beroende på tävling. Ni kan själva bestämma starttid vid anmälan. Om någon tid inte finns innebär det att denna starttid är full.

Vad kostar det?

Mellan 650 kr och 895 kr beroende på hur nära tävlingsdagen man anmäler sig. Momsen är 6% på idrottstävlingar i Sverige. Ibland kan det gå att köpa startplats på tävlingsområdet i vår Tough Viking-information till priset 1000 kr/person.

Villkor för köp

Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte vid köp av anmälningar/biljetter/platser till evenemang. När bokning har skett är du som kund bunden av ditt köp. Inga bokningar/köp kan göras utan förskottsbetalning. Du ansvarar själv för att kontrollera om ett evenemang är flyttat eller inställt. Om ett arrangemang ställs in bör du omgående kontakta oss som arrangör, som ansvarar för frågor om dennes eventuella återbetalning för anmälningar/platser/biljetter. Vid inställt arrangemang återbetalas inte service- och administrationsavgifter. Önskar du eller ditt företag betala via faktura så kontakta oss.

Leverans

Alla som anmäler sig får ett bekräftelsemail. Inga fysiska biljetter kommer att skickas ut om inget annat anges. Ta med giltig legitimation som ni visar upp. Detta är ett krav för deltagande.

Kan man springa som ett företags-lag? 

Ja, man kan springa som ett företag och då även bli fakturerad för startavgifterna. Du skapar ett företagskontot på https://signup.eqtiming.no/basket?login&Event=TV_Sverige och loggar sedan in. Här skriver du in företagets faktureringsuppgifter, väljer starttid och registrerar lagnamn och en person anmäler alla deltagare.